Masterclass

Masterclass met Fernando Leon (Mexico)

Het Latijns-Amerikaans Film Festival van Vlaanderen nodigt je uit voor een Masterclass met regisseur Fernando Leon. Vooraf zal zijn film "La cebra" vertoond worden. Fernando zal nadien een zeer uitgebreide nabespreking houden. Hij zal spreken over de Mexicaanse film, over zijn scenario, de context van de film (over de revolutie), de personages, etc.

Deze masterclass is gratis, graag inschrijven via: info@latinofilmfestival.be

18

Cinema UGC - 13:00u.
Van Ertbornstraat 13 2000
Antwerpen

Over regisseur FERNANDO LEON

Hij heeft 20 jaar ervaring als scenarist, met meer dan 15 awards, waaronder de Goya Award (Spaanstalige filmprijzen), een Ariel Award (Mexicaanse filmprijzen) en een publiekprijs in Cannes. Hij is tevens ook scenarist van "La Ley de Herodes" en "El último tren". "La cebra" is zijn eerste speelfilm als regisseur en neemt deel aan het Montreal World Film Festival.

LA CEBRA (Mexico), 95 minuten

Leonardo en Odón willen zich aansluiten bij de troepen van de revolutionair Álvaro Obregón. Ze vertrekken daarom richting het noorden van het land op een zebra, die ze, in de overtuiging dat het om een "gringo"-paard ging, van een circusterrein hebben meegenomen. Op hun tocht rollen ze van het ene avontuur in het andere: ze ontsnappen aan een slavendrijfster; ze ontmoeten generaal Quesada, die een nieuwe republiek wil oprichten, ze lopen verloren in de woestijn,... Wanneer ze aankomen bij de troepen van Obregón, worden ze ervan verdacht spionnen van Pancho Villa te zijn. De loyaliteit van Leonardo en Odón wordt zwaar op de proef gesteld.

De voertaal van de masterclass is Spaans met vertaling naar het Nederlands. De film is Spaans gesproken en Engels ondertiteld.

Meer info via: www.latinofilmfestival.be

Ism de Universiteit Antwerpen (Filmstudies en visuele cultuur)

Masterclass met Fernando Leon (Mexico) - - Latino Film Festival

Delen