De actieve leden en vrijwilligers van Realidad Latina zijn: Andrés Lübbert, Lore Uyttendaele, Julio Gamarra, Diana Gavilanes, Katrien Sas, Laura Claessens, Daniel Granados, Jeroen Poppe, Lisa Coudere, Marjan Cauwenberg, Luis Alejandro Valle Moya, Xavier Solano en Marie-Hélene Deploige.

Het merendeel van de vrijwillgers en medewerkers van Realidad Latina vzw zijn jongeren. Die worden bijgestaan door enkele personen met expertise en ervaring. Dit creëert een uiterst dynamisch en creatief platform waar keer op keer nieuwe ideeën uit voortbestaan.

Directeur / Coördinator

De Belgische-Chileen ANDRÉS LÜBBERT (28) werkt als regisseur, cameraman en monteur aan het vastleggen van verhalen uit zijn multiculturele omgeving sinds 2004. Zijn documentaires werden vertoond op 120 internationale film festivals en wonnen 19 internationale prijzen. Zijn documentaires (in België) focussen vooral op de Latijns-Amerikaanse gemeenschap en de interculturele context in België. Andrés studeerde één jaar aan de Universidad del Cine te Buenos Aires en maakte ook een documentaire over de Argentijnse cinema, waarvoor hij een 15-tal bekende argentijnse filmregisseurs interviewde. Ook interviewde hij een 10-tal chileense film- regisseurs. Nadien verbleef hij ook nog een jaar in Mendoza, nabij het Andesgebergte. Bezit een Master in de Audiovisuele Kunsten behaalt aan Filmschool RITS te Brussel. Hij is voorzitter van de vzw Realidad Latina en doorliep het RHIZOMEN - intercultureel vormingstraject in Antwerpen en een Masterclass Cultuurmanagement aan de Antwerp Management School. Momenteel werkzaam als freelance documentairemaker.

Logistiek Coördinator

JULIO GAMARRA (34), Argentijnse muzikant woonachtig te Antwerpen. Werkte in sociale en logistieke functies in Spanje, VS en België.

Grafisch Ontwerper

LEANDRO FERNÁNDEZ (31) Argentijns grafisch ontwerper uit Mendoza. Heeft veel ervaring in webdesign. Ontwerp studio: Pr Limón

Staff - Latino Film Festival

Delen- Latino Film Festival