“Las cosas como son” van de Chileense regisseur Fernando Lavanderos zal het festival openen in Cinema UGC, met aansluitend receptie terplaatse. Nadien een concert met feestje en DJ’s op wandelafstand van UGC.

Het basisconcept van het festival blijft hetzelfde. Als toeschouwer krijg je de mogelijkheid om stuk voor stuk unieke en bekroonde films te zien die bijna allemaal voor de eerste keer in België vertoond zullen worden. Een evenwichtige selectie met langspeelfilms, documentaires, animatie en kortfilms. Je kan bij ons terecht voor de meer cinefiele films, maar zeker ook voor films met een hoog entertainment gehalte. De rode draad doorheen onze selectie is een sterkte sociale visie en biedt stof tot nadenken.

Ter gelegenheid van ons 5-jarig bestaan kozen wij 5 opmerkelijke films uit van de afgelopen edities. Die zullen vertoond worden op 28 en 29 september in Cinema Vendôme te Brussel als gast op Peliculatina en tussen 8 en 30 december in Cinema ZED te Leuven.

Wij blijven ons inzetten voor interculturele ontmoeting en dialoog. Ook dit jaar zullen er tal van filmregisseurs aanwezig zijn om hun film voor te stellen. Dit jaar bieden wij ook een educatieve scholenvoorstelling aan in Antwerpen, indien u interesse hebt als leraar, gelieve ons te contacteren.

Het festival - Latino Film Festival

Delen- Latino Film Festival