Diablo

Langspeelfilm Fictie / Argentinië

Deze film nam deel aan Editie 2012
Beste Scenario
21

Cinema Zuid - 21:00u.
Lakenstraat 14 (Waalsekaai), 2000 - Antwerpen

Synopsis

Diablo is niet bepaald een doorsnee film. Zijn agressieve verhaalverloop is niet alleen bloedstollend, maar ook ongezien, misschien een beetje ongehoord, door een aaneenschakeling van geweld, cynisme, brutaliteit en schaamteloosheid.
Ontmoedigd wordt de ex-kampioen wakker. Hij is moe, niet in vorm en zijn geweten laat hem niet met rust. Aan zijn leven in de ring kwam abrupt een einde toen door zijn vuist abrupt een einde kwam aan het leven van zijn tegenstander. Marcos Wainsberg, de Inca van Sinaï, wil nu niet meer vechten. Gelukkig hoeft hij daar vandaag echter niet over na te denken. Vandaag komt namelijk zijn ex-vriendin op bezoek. Ze komt in vrede. Vandaag is een mooie dag. Dan wordt er aangebeld en voor de deur staat een neef van Marcos, Huguito. Het zwarte schaap van de familie heeft problemen meegebracht. Problemen van formaat, uiteraard. Vandaag zou wel eens zo'n dag kunnen zijn waarop alles voorgoed verandert. Maar of dat een goede zaak is, is een andere vraag...
 

Technische Info

 85 minuten

Over de Regisseur

Nicanor Loreti

Geboren in Buenos Aires in 1978. Hij was redacteur van het filmtijdschrift "La cosa", publiceerde de boeken met interviews Cult People (2009) en Cult People 2 (2012). Zijn debuut film "El diablo", won de Prijs voor Beste Argentijnse Film te Mar del Plata Film Festival en de Prijs voor Beste Regisseur te Fantaspoa.
 

Trailer

Diablo - Competities - Latino Film Festival 2013

Delen