La playa DC

Langspeelfilm Fictie / Colombia

19

Cinema UGC - 21:00u.
Van Ertbornstraat 13 2000 - Antwerpen

Synopsis

Ook herenkapsels vertellen een verhaal - vooral in La Playa, een wijk in Bogotá waar veel immigranten van de westkust wonen. De jonge Tomas zoekt er naar een betere toekomst. Hij blijkt kapperstalent te bezitten, maar wordt gehinderd door loyaliteit en plichtsbesef jegens zijn familie.


Er is een wereld van verschil tussen de westkust van Colombia en de wijk La Playa in de hoofdstad Bogota. Sinds tiener Tomas zijn geboorteplaats aan de Stille Oceaan heeft moeten ontvluchten vanwege de burgeroorlog, verlangt hij nog altijd naar de tropische natuur waarin hij opgroeide.
Overal waar hij maar kan, tekent hij taferelen van zijn geboortegrond. Het leven in de stad is dan ook hard. Zijn stiefvader gooit hem eruit, zijn broertje Jairo is verslaafd en zit diep in de problemen. Samen met zijn oudere broer Chaco spaart hij voor een reis naar Het Noorden, oftewel Amerika of Europa. Net als de zon lijkt te gaan schijnen en hij als getalenteerd herenkapper geld kan gaan verdienen, vragen zijn beide broers om hulp en staat Tomas voor een onmogelijke keuze.
Vergezeld van latino hiphopbeats volgt de camera de stoïcijnse Tomas nauwgezet door de straten van Bogota. La Playa D.C. biedt een inkijkje in de Afro-Colombiaanse subcultuur van de stad - een cultuur waarin haarstijlen en kapsels een grote rol spelen.

Technische Info

90 min.

Over de Regisseur

Juan Andrés Arango

Juan Andres Arango (1976) werd geboren in Bogotá, Colombia. Hij heeft gewerkt als scenarist en regisseur in zijn geboorteland en in Canada. Zijn eerste film “La playa DC” maakte deel uit van de officiële competitie in Cannes, en nam deel aan het Internationaal Film Festival van San Sebastian.

Trailer

La playa DC - Competities - Latino Film Festival

Delen